Saturday, June 27, 2009

Tinjauan Manek Urai 3: Fauzi Calon PAS

Tok Guru Isytihar Calon PAS

Bendahari PAS Kawasan Kuala Krai, Fauzi Abdullah (gambar) dipilih sebagai calon parti PAS dalam pilihanraya kecil DUN Manek Urai 14 Julai ini.

Fauzi yang sentiasa berserban sejak belia lagi, kata Tok Guru - Foto Malaysiakini
Pencalonan Fauzi itu diumumkan oleh Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dalam satu ceramah di Kampung Manek Urai Lama pada kira-kira jam 11.30 malam ini.
Fauzi yang berusia dalam lingkungan 50-an adalah seorang Pemborong Ikan dan anak tempatan.
Selain jawatan bendahari, beliau juga bertanggungjawab sebagai pengerusi Majlis Tindakan DUN (MTD) Guchil – juga terletak dalam parlimen Kuala Krai.Turut hadir di ceramah tersebut ialah Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang, penasihat DAP, Lim Kit Siang, bekas naib presiden PAS, Datuk Husam Musa; dan Pengarah Pilihanraya PKR, Saifuddin Nasution. Sementara itu, BN pula dijangka mengumumkan calonnya Ahad ini.Ketua Pemuda Umno Kuala Krai, Tuan Aziz Tuan Mat dianggap calon yang paling sesuai untuk mewakili BN dalam pilihanraya kecil tersebut.Tuan Aziz antara tiga nama yang dicadangkan oleh Umno bahagian. Dua lagi ialah naib ketua Umno bahagian, Che Jalal Muda dan bekas ADUN Mengkebang, Azizuddin Hassan.

Petikan Dari:http://jiwokelate.com

No comments:

Post a Comment