Tuesday, August 11, 2009

Replika Najib Razak sama taraf Dewa Muruga di Batu Caves.


"Replika gambar gergasi Datuk Seri Najib Razak dibina bersama dengan patong atau Dewa Muruga dikuil Batu Caves. Solah-olah gambar replika Najib bagaikan dewa yang bersemayang di Batu Caves.

Mengikut lapaoran Malaysia kini replika gegasi Najib yang dibina beratus meter panjang. Hebat sungguh Najib dan umno demi untuk mengambil hati masyarakat kaum India yang berugama hindu.

Kami mahu ajukan kan gambar gergasi replika Najib yang berada bersama dengan dewa Murugu yang berada dipintu masuk utama kuil Hindu di Batu Caves kepada ulama UMNO dan Jabatan Islam Malaysia (JAKIM) dari sudut pandangan Islam.

Kerana pernah berlaku satu gambar gergasi replika Datuk Seri Anwar Ibrahim pernah dibina oleh PKR. Namun semua juak-juak umno dan pemimpin umno marah dan ustaz dalam umno termasuk Jakim menegur dan membantah. Akhirnya replika Anwar doroboh oleh PKR kerana akur pada teguran.

Kami juga teruja teguran dari bekas mufti Perlis Dr Asri Zainal seorang tokoh dan ulama muda serta berilmu terhadap gambar Anwar,.....ada unsur keberhalaan dan perlu dihapuskan replika Anwar. Akur dengan teguran maka gambar Anwar dirobohkan.

Bagaimana pula gambar gergasi Najib yang berada dikuil Hindu Batu Caves bersama dengan Dewa Muruga?... Sehingga kini tiada teguran dari ulama UMNO dan Jabatan Ugama Islam Malaysia (JAKIM) serta pembodek umno menegur kaedah gambar replika Najib.

Untuk maklumat gambar replika gergasi Najib dibina di kuil Batu Caves dibina semperna dengan Festival kebudayan Satu Malysia, yang dirasmi oleh Najib.

Adakah gambar replika gergasi Najib bakal diroboh juga atau akan kekal buat satu jangka waktu. Kami tunggu teguran dari ulama umno dan pemimpin umno serta media pembodek kerajaan tentang keharusan perlunya gambar replika gergasi Najib.
"

No comments:

Post a Comment